De data aceasta am ales sa fac o tarta cu fructe de padure intr-o tava de 33cm. Pentru asta am dublat cantitatile:
- oua - 8 bucati
- zahar - 6 linguri
- faina - 8 linguri
- zahar vanilinat - 4 pliculete
- praf de copt - 2 varfuri de cutit
- esenta de rom - dupa gust
- esenta de portocale (am inlocuit-o pe cea de lamaie) - dupa gust
Ingredientele folosite in realizarea tartei |
Etapele de realizare in imagini:
1- 2. Se separa toate cele 8 albusuri de galbenusuri, albsurile se bat impreuna cu zaharul vanilinat si cu esenta de rom pana se fac spuma , galbenusurile se bat cu cele 6 linguri de zahar pana la omogenizare , apoi se amesteca cele doua compozitii rezultate si se adauga esenta de rom dupa care se mai bat inca vreo 2-3 minute, dupa ce cele doua compozitii sau omogenizat bine se adauga faina treptat apoi la final praful de copt ... dupa ce se adauga praful de copt intreaga compozitie se mai bate foarte putin
3. Inainte de a pune compozitia in forma si a o pune la cuptor o lasam se isi traga un pic sufletul :D ... sa nu uitam ca e si ea obosita de la atata bataie :P ... dam drumul la cuptor pentru a se incalzi ... eu prima data ii dau flacara mai mare pentru ca atunci cand pun tava la copt sa ii pot miscora flaraca (cu cat flacara e mai mica cu atata se coace mai uniform )
Tarta la cuptor |
Tarta dupa ce a fost scoasa de la cuptor ... dupa ce tarta e scoasa de la cuptor se strange un pic |
5. Se adauga fructele
6. Se pregateste gelatina: se amesteca pliculetul de gelatina cu 2 linguri de zahar si 250 de ml de apa apoi se pun pe foc si se amesteca incontinuu timp de 1-2 minute ... la sfarsit lichidul rezultat se toarna peste tarta uniform ... pe plic zice doar in centru ca cica se duce lichidul singur si spre margini ... eu va zic ca nu e asa sau depinde cate fructe pui ... daca ii lasi loc sa curga el curge :D
7. Pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu